Bibliografia

Els masos de Vallfogona de Ripollès

Perfecte Costa i Miquel Saña
Juliol 2014
Preu: 25€.
En aquest llibre es vol deixar constància de tot un seguit de masos que hi havia escampats per aquest indret del Ripollès des de temps passats fins als nostres dies a partir d’una visió arquitectònica, però també, sobretot, humana dels estadants, masovers i propietaris que els han habitat al llarg de tots aquests segles. Es pot comprar als bars-restaurants de Vallfogona i a les llibreries de Ripoll i també a Camprodon, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries i Ribes de Freser, així com a Olot.
Microcatalunya. Un viatge pels pobles més petits

Marc Serena i Edu Bayer. Edicions Sidillà SL
Novembre 2016
Preu: 23€.
Conté més 300 pàgines, moltes fotos, mapes, sons i una cinquantena de municipis de menys de 500 habitants.Els autors van descobrint-los viatjant en una furgoneta. Van fer estada a Vallfogona i en Joan Mallarach, l’home que llegia boscos, els va mostrar el valor forestal del país.
Es pot comprar a l’Ajuntament i lliberies per tota Catalunya.
Caminant per Vallfogona de Ripollès

Ajuntament de Vallfogona de Ripollès amb el suport de la Diputació de Girona i l’editorial Alpina
Octubre 2012
Preu: 4€.
Llibret descriptiu de totes les rutes senyalitzades per fer a peu dins del terme de Vallfogona: GR-3, PR C-59 i variants i rutes més curtes a la Tosca, la Masica i el Rodolar. Per trams i amb una fitxa tècnica i gràfic de desnivell.
Es pot comprar a l’Ajuntament i a can Polla.

 

Vallfogona de Ripollès

Xavier Fàbrega i Raquel Andreu
Ajuntament de Vallfogona de Ripollès amb el suport del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya
Setembre 2009
Preu: 40€.
Llibre de fotografies fetes durant any a Vallfogona pel retratista Xavier Fàbrega que mostra els nostres paisatges, monuments, masies, festes, activitats així com els vallfogonins i vallfogonines.

 

Imatges de Vallfogona de Ripollès

Jordi Baijet
Ajuntament de Vallfogona de Ripollès amb la col·laboració de la Diputació de Girona
Setembre 2003
Preu: 6 euros
Dibuixos que el pintor Jordi Baijet ha regalat com a postal nadalenca a l’Ajuntament des de l’any 1990 d’indrets i monuments d’interès i ressenya descriptiva dels mateixos

 

Vallfogona de Ripollès, encant i màgia de la natura

Ramon Viñeta
Ajuntament de Vallfogona de Ripollès
Any 1988